et
en
Teksti suurus:
A A A

KL meistrivõistlused võrkpallis

Kestvus: 10.03.2019
Võistluste toimumise koht ja aeg:
Valga spordihall (J. Kuperjanovi 36, Valga), 10.märts 2019 kell 10.00
 
Võistluste läbiviimine ja osavõtjad:
Võistluse läbiviija: Kaitseliidu Peastaap koostöös Kaitseliidu Valgamaa malevaga.
 
Võistlused viiakse läbi kehtivate võrkpalli võistlusreeglite alusel koos mõningate erisustega. Võistkonna suurus kuni 10 mängijat. Võistkonnas väljakul korraga 6 mängijat, kellest vähemalt kolm peavad olema naissoost. Naiste poolt üle võrgu löökide blokeerimine ei ole keelatud. Võrgu kõrgus – 243 cm (meeste võrk).

Mängitakse kahe geimi võiduni, geim mängitakse 21 punktini, kolmas otsustav geim 15 punktini, väljakupoolt vahetatakse kolmandas geimis 8. punkti järel.  Kõik geimid mängitakse vastavalt kas 21 või 15 punktini (äkksurm, kahe punkti vahet ei arvestata üheski geimis).

Pärast eelregistreerimist loosib korraldaja võistkonnad alagruppidesse, täpsema võistlussüsteemi valiku selgitab korraldaja peale eelregistreerimist ja edastab spordipealike listi.

Osaleda on lubatud aastal 2003. või varem sündinud KL, NKK, KT ja NK liikmetel. Iga võistleja vastutab oma tervisliku seisundi eest ise.
 
Võistkonna nimeline ülesandmisleht esitatakse mängupäeva hommikul mängudele saabudes registratuuri  Valga Spordihallis.
 
Võistluse korraldamine:
 
1. Osavõtvad võistkonnad on kohustatud ilmuma võistluskohta ettenähtud ajal. Mängule mitteilmunud või rohkem kui 10 minutit hilinenud võistkonnale kantakse turniiritabelisse loobumiskaotus. Mängu alustamisega ei tohi viivitada.

2. Juhul, kui võistkonnas mängib kaasa ülesandmislehel mitteregistreeritud mängija, arvestatakse  võistkonnale võidu korral  kaotus ja võetakse ära antud mängus punktid. Võitja võistkonna punktid aga arvestatakse.

3. Protesti esitamise korral tuleb see koheselt peale mängu kirjalikult mängu kohtunikule. Protest, mis ei ole kirjalikult esitatud, arutamisele ei kuulu. Hilisemal protesti arutamisel võtavad osa mõlema  võistkonna esindajad, mängu kohtunik ja turniiri peakohtunik.

4. Võistkond diskvalifitseeritakse, kui ta on andnud kaks loobumiskaotust.

5.  Võistkondade võistlusvormid (vähemalt särgid) peavad olema ühte värvi, v.a. libero
 
Läbiviimise süsteem ja paremusjärjestus:
Võistlus viiakse läbi turniirisüsteemis alagruppides. Alagrupid loositakse. Täpsem võistlussüsteem selgub peale registreerimist.
 
Võistlustele registreerimine (st malevad annavad teada osalemisest ning edastavad nimekirja), MHK 04.03.2018 kell 16.00 e-posti aadressil margus.purlaukaitseliit.ee. Iga malev paneb välja ühe esindusvõistkonna, vabade kohtade olemasolul võib soovi avaldanud malev välja panna ka teise võistkonna (selgub peale eelregistreerimist), võistluse korraldaja annab sellest märku vastava maleva registreerija e-maili. Kahe võistkonnaga osalenud maleval läheb KL MV üldarvestuses arvesse parima võistkonna tulemus, teine võistkond kohta kinni ei hoia ja punkte ei too.
 
Kohtunikud:
Kõikides mängudes kasutatakse ainult ühte väljakukohtunikku ja sekretäri (tagatud korraldaja poolt) platsi kohta. Kohtunikud on kõik erapooletud ja ei kuulu ühegi maleva nimekirja.
  
Autasustamine:
Kolme esimest võistkonda autasustatakse karikaga, mängijaid diplomi ja  medaliga, esikohamängijaid lisaks turniiri meenega. Turniiri parimat mängijat (MVP) autasustatakse eriauhinnaga.
 
Üldiselt :
Kõik juhendis määratlemata küsimused ja turniiri käigus tekkinud küsimused  lahendab  peakohtunik.

Ajakava:
09.00-09.30    Kogunemine ja mandaat
09.40               Esindajate koosolek
10.00               Mängude algus
11.00               Võistluste avamine
13.30               Lõuna
12.30-14.00    Lõunasöök
14.00               Kohamängud
18.30               Autasustamine