et
en
Teksti suurus:
A A A

Algas Põrgupõhja retk

11.07.2019
Autor: Karri Kaas
Seekordsel Põrgupõhja retkel läheb oma üleelamisoskusi ning metsavennatarkusi proovile panema pea paarkümmend võistkonda.
„Meil on ääretult hea meel, et tänavusel juubelihõngulisel võistlusel on nii palju osalejaid,“ ütles Põrgupõhja retke peakorraldaja Martin Andreller, kelle sõnade kohaselt näitab osalejate suur hulk, et huvi metsavendluse ning kõige sellega kaasneva vastu on endiselt kõrge.
Põrgupõhja retke legendi kohaselt moodustavad võistlejad võistluse ajaks üksiku metsavendade salga, kelle põhiülesandeks on kolme päeva jooksul  liikuda varjatult ja etteantud ajagraafikus, läbides erinevaid kontrollposte ning täites nendes mitmesuguseid ülesandeid.
 
Jõukatsumine lõppeb laupäeval, 13. juulil Eidaperes Kassivõllimäel, kuhu on oodatud kõik, keda köidavad ajalugu ning üleelamine. MTÜ Estlander korraldab erinevaid õpitubasid alates tule tegemisest ning lõpetades vee puhastamisega käepäraste vahenditega ja sõjaajalooklubi FRONTLINE viib läbi näidislahingu 1941. aasta sõjasuve ainetel.
„Kuna tänavu tähistame ka Põrgupõhja retke 20. juubelit, otsustasime publikut rohkem kaasata ning pakkuda neile võimalust oma üleelamisoskusi ning metsavennatarkusi täienda,“ ütles Andreller, kelle sõnul just selle eesmärgiga sai võistlus kunagi ka ellu kutsutud.
Põrgupõhja retke start anti Vana-Vigala mõisapargis kell 9.00 ning finiš on laupäeval, 13. juulil Eidaperes Kassivõllimäel orienteeruvalt kell 16.00. Õpi- ja töötoad on aga avatud juba kell 15.00. Lisaks toimub reedel, 12. juulil kell 11.00 Mihkli kalmistul Mihkel Havi metsavendade salga mälestustseremoonia.
                                                     
Põrgupõhja retke peakorraldaja on MTÜ Põrgupõhja Risti Selts, keda toetavad Kaitseliidu Rapla, Lääne ja Pärnumaa malevad ning Eesti Endiste Metsavendade Liit. Võistluse kajastuse eest kannab hoolt Kaitseliidu ajakiri Kaitse Kodu!.